header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Ton de Bruyn benoemd tot erelid

Nieuws afbeelding 8-10-2023 Zaterdagmiddag op zijn verjaardag is Ton de Bruyn thuis verrast met het erelidmaatschap bij onze vereniging. Een prachtige verrassing voor Ton en zijn gezin. 
In het bijzijn van zijn vrouw Ans, Jasper Kakes (voorzitter), Jim Brom (accomodatie), familie en Nel van Seumeren namens haar man Jan (vaste maatje van Ton op HIC)  kreeg Ton deze oorkonde in de vorm van een HIC-vaantje, bloemen en een lekker flesje port.

Op 13-10-1975 kwam Ton de Bruyn mee met zijn vader "Ome Toon" mee naar HIC. Ton is dus opgegroeid op en met HIC. Ton is eerst in dienst geweest bij HIC en RKVIC. Heeft alles meegemaakt; van gras naar kunstgras, van oud naar nieuw clubhuis, van HIC sporthal met tennisbanen naar straks Padel. 
Na zijn pensionering is Ton dan ook niet gestopt maar als vrijwilliger doorgegaan. 
Het héle jaar (ook tijdens Corona) zorgt Ton 2 tot 3 ochtenden voor onze velden en natuur. Het liefst zo vroeg mogelijk... want dan is  het terrein van HIC even helemaal van hem!
Ton gaat een stapje terug doen. Ton blijft de maandochtend blijft hij zolang hij het nog kan het gezicht van HIC als "Ons Tweede Thuis" komt. Zij ruimen na het weekeind alle velden op en zorgen dat het weer spik en span is voor onze spelers. Kom vooral eens langs voor een kopje koffie om 10 uur en maak kennis met Ton en de Maandagploeg.

Hier volgt nog een mooie anekdote van Jim Brom:
"Waar nu de fietsenstalling is stond eind jaren ‘70 ons clubhuis. HIC had destijds 7 gras velden en de Escapadehal bestond nog niet. 
Bij het naderen van de winterstop werden de velden al snel afgekeurd en mochten we als jongetjes-D in ons clubhuis "zaal hockeyen”. De houtenbanken werden aan de zijkant neergelegd en dienden als balken. 
De afsluiter van deze woensdagmiddag competitie was het Sinterklaasfeest. Daarna was het clubhuis weer van Ton de Bruijn. Ton schuurde dan de parketvloer en ook de banken gingen weer strak in de lak. Eervol en trots op zijn werk hingen er dan bordjes aan het plafond met de tekst: ”Help met je noppen onze banken niet naar de knoppen.”