header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Algemeen

HIC dames 1 en heren 1 goed gestart aan nieuwe seizoen

5-9-2011 Verslag H1 van Hockey.nl:

Almere-HIC 5-5 (3-1)
0-1 Weehuizen (sc), 1-1 Leijs (sc), 2-1 Vermeulen 3-1, 3-2 Hoetink (sc), 4-2 Van Hamersveld, 4-3 Smelt, 4-4 Smelt, 5-4 Hayward (sc), 5-5 Douwma (sb).

Almere en HIC maakten er een spannende en doelpuntrijke competitieouverture van. Het werd 5-5 in Almere. Lange tijd leek het er op dat de thuisploeg aan de goede kant van de score bleef, want pas bij 4-4 kwamHIC op gelijke hoogte. Het werd daarop 5-4, maar via een strafbal van Jos Douwma werd het ten slotte 5-5. Omar Schlingeman (HIC): ‘Bij rust stond het 3-1, dus wij hadden verder niets meer te verliezen. Na de 4-2 gooide ik een extra spits in het veld, waarna we op 4-4 kwamen. Ik ben tevreden. Het was weer onze eerste wedstrijd in de Ivergangsklasse en bovendien mis ik nog zes spelers.’ Christian Cavallet (Almere): ‘Er waren drie momenten in de wedstrijd dat wij het eigenlijk weggaven. De 3-1 voorsprong bij rust, later kwamen we op 4-2 en in de slotfase komen we op 5-4, terwijl we een minuut later alweer een strafbal tegen krijgen. Daarin waren we te naïef en te kwetsbaar.’

Verslag D1 van Hockey.nl:

HIC-Wageningen 4-1 (1-0)

1-0 Hulsebosch (sc), 2-0 Voorburg, 2-1 Van de Linden, 3-1 Simons (sc), 4-1 Witteveen.

Gilles van Hesteren had er in de voorbereiding een stevige klus aan om twaalf nieuwe speelsters in te passen in zijn selectie, maar na de eerste serieuze krachtproef kan hij er met een goed gevoel op terugkijken. Het werd 4-1 in Amstelveen, een lekkere score om de competitie mee te beginnen. Arnoud Boersma (Wageningen) vond overigens dat zijn meiden met te veel ontzag speelden, ‘maar dat zal er mee te maken hebben gehad dat we nu weer in de Overgangsklasse spelen. Dat was niet nodig. HIC heeft wel terecht gewonnen, maar ik vond het geflatteerd.’ Van Hesteren: ‘Na de 1-0 bij rust liep de score vervolgens binnen twee minuten uit naar 2-0, 2-1 en 3-1. Dat was het breekpunt.’