header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Senioren

HIC Dames 1 klimt naar 7e plek!

27-4-2010
34 minuten had Aeolus nodig om, na een schoonheidsfoutje van de HIC-defensie, een doelpunt te maken. Nog voordat de scheidsrechter afblies om te gaan rusten, zette Kim Bokhoven met een lange bal, aanvoerster Rosalie van der Weijden een op een tegen de keeper. Zij was ook de speelster die tekende voor de eerste streffer van HIC.
Met deze ruststand 1-1 op het de borden gingen de dames van het eerste team van HIC naar de kleedkamer om te gaan rusten. Er werd een poging gedaan om het te droge veld nog wat besproeien, echter het weer een met name de wind lieten deze waterdruppels met name naast het veld belanden.
Het in grote getale op komen dagen publiek werd de tweede helft een prachtige wedstrijd voorgeschoteld. Het passtempo lag hoog en met name de verleggingen zorgden bij HIC voor ruimtes buiten om de defensie van tegenstander Aeolus. Het Sparta van hockeyend Rotterdam, kreeg in de tweede helft aardig wat druk op de defensie. Dit resulteerde in enkele strafcorners voor HIC.
In de rust was cameraman Jacob, de kleedkamer binnen gekomen en had de eerdere strafcorners laten zien. Hierdoor konden we de perfecte variant toepassen, zodat we Kiki Smolders vrij voor de goal konden zetten en zij de bal over de keepster heen lobte, 2-1. Diep in het tweede bedrijf schoot Frida Boeke haar tweede doelpunt in haar HIC-carriere vlot in het net: 3-1!
Twee zeer tevreden coaches kijken weer naar boven, de 6e plek is theoretisch nog haalbaar. QZ eat your heart out!

Aanstaande zondag bent u van harte welkom; het eerste dames team speelt weer thuis en daarmee hebben onze dames nog wat goed te maken.