header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Scheidsrechters cursus voor ouders van alle jeugdleden en voor de A- en B-meiden

26-10-2009

Beste ouders en A- en B-meiden,

Op donderdag 12, 19 en 26 november wordt bij HIC een scheidsrechters cursus gegeven (door de bond). De cursus is dus 3 avonden; en wel van 19:30 tot 21:00 uur. Op de 3e avond is er eerst een proefexamen direct gevolgd door het echte examen en daarna ben je de trotse bezitter van een scheidsrechters kaart.

Voor ouders:

Graag willen we (zoveel mogelijk) ouders van C, D, E en F teams een scheidsrechters kaart laten halen. Voor de D teams (waarvan vaak de ouders zelf moeten fluiten) is het handig als je minimaal zo'n 6 ouder-scheidsrechters per team hebt, om zo ook de druk bij de huidige experts wat te verlichten. Deze cursus is ook zinvol voor ouders van 8-tal hockey. De regels komen sterk overeen en volgend jaar spelen deze teams 11-tal en dan heb je als ouder al een scheidsrechters kaart. Deze cursus is zeker aan te raden, het is prettig voldoende scheidsrechters in het team te hebben en na deze cursus begrijp je als niet-hockeyende ouder het spel veel beter!

Voor A-en B-meiden:

Binnen elke hockeyclub fluit de A- en B-jeugd competitiewedstrijden van C- en soms D-teams. Dit wordt door deze teams en de club erg op prijs gesteld. Het is voor iedereen erg prettig als ieder A- en B-lid zijn kaart haalt en daardoor ook de druk niet op slechts een paar jeugdleden terecht komt. Dat is dan ook een van de redenen dat de bond het zelfs verplicht om alle A- en B-jeugdleden een kaart te laten halen. Meld je dus aan voor de komende cursus!

Inschrijving kan via: [email protected]