header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jongste jeugd (EF) spelregels

SELF-PASS BIJ 8- & 6-TALLEN, NIET BIJ 3-TAL HOCKEY

10-9-2009
De Jongste Jeugd afdeling van district Noord-Holland van de KNHB heeft gisterenavond 8 september de volgende afspraken gemaakt over de nieuwe regels:
 
 1. De selfpass wordt toegepast bij de 8- en 6-tallen.
 2. Vrije slag binnen 5 meter van de 10 meterlijn voor 6-tallen: indirect
  Als de aanvallende partij een vrije slag mag nemen binnen 5 meter van of op de 10 meter lijn (na een overtreding van de verdediging binnen het 10 meter gebied) moet de vrije slag indirect genomen worden, in plaats van via de selfpass.
 3. De 5 meterregel wordt niet toegepast bij de 8-tallen:

  Als de aanvallende partij een vrije slag binnen 5 meter buiten de cirkel krijgt toegewezen, de vrije slag op de plaats van de overtreding indirect te laten nemen. Zo leren de kinderen wél het principe van de indirecte vrije slag, maar zónder het onnodige oponthoud van het terugleggen van de bal op het toch wat onoverzichtelijke 8-tal veld.
 4. Bij de 3-tallen wordt de selfpass niet toegepast:

  Voor kinderen, die net begonnen zijn met hockey, staat het leren samenspelen op de voorgrond. Daarvoor is een relatief klein speelveldje ontwikkeld, waar de selfpass - tactisch argument - nog niet bij hoort.

  Vanwege het - technische - argument, dat jonge kinderen moeite hebben met het spelen van een stilliggende bal is het voorstel gedaan om bij de 3-tallen een voortikje toe te staan bij een vrije slag. Dat is - voor alle duidelijkheid - een tikje, waarbij het kind nog een stap kan doen voor het de bal daadwerkelijk speelt, maar niet gaat lopen met de bal.

Agenda

Nog geen agenda punten.

Sponsoren