header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Uitnodiging scheidsrechters cursus

Nieuws afbeelding 2-9-2021

Beste ouders en (jeugd)leden,

  

Om er voor te zorgen dat de wedstrijden van onze jeugd- en senioren teams goed verlopen, hebben de teams binnen HIC voldoende scheidsrechters nodig. Alle teams dienen minstens 6 ouders (of spelers) te hebben die in het bezit zijn van de scheidsrechterskaart en ook daadwerkelijk fluiten. Vooral bij de jongste jeugdteams is het van belang dat ouders vroeg beginnen met het fluiten van wedstrijden om zo mee te groeien met het niveau: daar heb je later bij de A en B veel profijt van.

Voor jeugdleden is het tevens verplicht vanaf 16 jaar een kaart te hebben. Binnen HIC hebben we er voor gekozen dat ze deze kaart in ieder geval moeten halen in het seizoen dat ze 16 worden.

 

Dit najaar biedt HIC wederom 3 cursussen aan met de focus op de regels. Een ervaren docent/examinator zal een praktische toelichting geven op de belangrijkste regels en vragen beantwoorden. Alle cursussen beginnen om 19.30 uur en zullen rond 21 uur afgelopen zijn.

 

Het daadwerkelijke examen is sinds dit jaar anders: dat gebeurt digitaal. Als je de cursus hebt gevolgd kun je je meteen die avond bij mij aanmelden. Ik schrijf je in. Je ontvangt dan via de KNHB een link met extra digitale oefenstof (kan in theorie tot 72 uur duren ivm weekenden). Vervolgens maak ik een examendatum aan (planning is nu een week na de cursusdatum) en dan krijg je wederom via de bond de benodigde info om het examen op die bewuste datum in een bepaald tijdvak te doen.

 

De volgende dag hoor je of je geslaagd bent of niet. Ik geloof dat dat via mij zal gaan.

 

De kosten van de cursusavonden en het examen neemt HIC voor zijn rekening.

 

De datums voor de cursussen zijn:

-        Dinsdag 14 september

-        Dinsdag 28 september

-        Dinsdag 12 oktober

 

 

Afhankelijk van mogelijkheden is er wellciht een beperkt aantal plaatsen. Plaatsing is op basis van aanmelding. En vol = vol. Aanmelden is verplicht, maar niet vrijblijvend. Als je niet komt opdagen dupeer je een ander en worden er onnodige kosten gemaakt. Meld je dus alleen aan als je kan en ook komt.

 

 

BELANGRIJK Om deel te nemen aan deze cursus moet je zijn ingeschreven bij HIC en je aanmelden bij [email protected]. Inschrijven gaat als volgt:

 

  1. Ga naar de website van HIC (www.hichockey.nl)
  2. Ga naar "lid worden”
  3. Schrijf je volledig in (helaas moet ook het rekeningnummer ingevuld worden anders pakt het administratiesysteem het niet, maar daar doen we niets mee!!)
  4. In opmerkingen zet ‘voor scheidsrechtersexamen’
  5. Na het volledig inschrijven stuur je mij een mailtje dat je je hebt ingeschreven met de datum dat je het regelexamen wil doen ([email protected]).
  6. Wij zorgen er voor dat er geen contributie betaald hoeft te worden

 

 

Op de website van de KNHB is genoeg extra oefenmateriaal en/of andere informatie te vinden (zie hiervoor onder andere https://www.knhb.nl/kenniscentrum/scheidsrechters/clubscheidsrechters).

 

 

Tot op een der cursusavonden.