header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

Zaalhockey seizoen jeugd

Nieuws afbeelding 29-10-2016

Zaalhockey en HIC

Zaalhockey is een snel, leuk en dynamisch spel, super goed voor de techniek en handelingssnelheid. Zaalhockey is een positieve stimulans voor de ontwikkeling van de spelers. Zaalhockey is uitstekend voor de technische, tactische en mentale ontwikkeling van jeugdspelers en heeft daarnaast een grote ‘fun factor’ (veel doelpunten, acties, duels, spanning). Daarnaast is zaalhockey ondersteunend voor het veldhockey. HIC wil daarom het zaalhockey op een zo hoog mogelijk niveau voor zoveel mogelijk teams mogelijk maken.

Jarenlang is zaalhockey redelijk onderschat geweest in Nederland maar de afgelopen jaren wordt er massaal gezaalhockeyd door de jeugd in Nederland, alleen in Noord-Holland al door bijna 1000 jeugdteams. Als HIC waren wij een van de eerste clubs die alle A, B, C en D teams liet zaalhockeyen, waar veel clubs in eerste instantie alleen de selectieteams lieten zaalhockeyen. Wij hebben zaalhockey altijd als belangrijk onderdeel van het hockeyseizoen gezien voor iedereen in de jeugd en willen dus ook iedereen hier aan laten deelnemen. Het is een belangrijk onderdeel van het seizoen van augustus tot juni.

Dit jaar gaan we ook de 8E teams toevoegen aan de zaalhockey competitie. Afgelopen jaren speelden de 8E teams midwintercompetitie buiten op het veld. Sinds een paar jaar bestaat er ook een zaalcompetitie voor 8E teams en dit seizoen gaan wij als HIC onze 8E teams hier voor het eerst voor inschrijven. Dit is leuk en spannend voor deze teams, maar vooral heel erg leerzaam!

Zaalhockey is leuk!

-Zaalhockey is leerzaam voor iedereen.

-Zaalhockey is goed voor de techniek en de handelingssnelheid.

-Zaalhockey is goed om fit te blijven in de winterperiode.

-Zaalhockey is sociaal belangrijk om in de winterperiode ook in contact te blijven met het team en zo de winterperiode met elkaar te overbruggen.

 

Door de snelheid en de vele doelpunten is zaalhockey bovendien voor ouders ook heel erg leuk om naar te kijken, hier krijgen we iedereen jaar weer veel reacties over van ouders.

 

De doelstellingen voor zaalhockey komende jaren in de HIC jeugd

-Alle A, B, C, D en 8E teams laten zaalhockeyen op HIC, voor alle teams mogelijk maken om competitie te spelen en daarnaast een aantal keer te trainen.

-Vanaf seizoen 2016/2017 alle 8E teams laten zaalhockeyen op HIC. Dit als volwaardige vervanging van de Midwintercompetitie in de winterstop.

-Kennisniveau bij coaches en trainers (verder) vergroten door thema en instructie avonden.

-Ieder jaar wordt er een interne coach avond voor alle zaalcoaches georganiseerd waar kennis wordt gedeeld;

-Ontwikkeling van een zaalhockey leerplan (met uitgewerkt trainingsmateriaal voor de verschillende categorieën);

-Vergroten van de beschikbare zaalruimte:

o Verder onderzoek naar exploitatiemogelijkheden eigen (blaas)hal over een van de eigen velden.

o Intensiveren contacten met de gemeente Amsterdam, Ouderkerk en Amstelveen om meer zaalruimte toegewezen te krijgen. Dit in samenwerking met andere clubs in de omgeving en het district Noord-Holland van de hockeybond.

 

Zaalhockeyen kosten

 

Extra kosten voor zaalhockey zijn reeds in email gecommuniceerd en worden later dit seizoen middels een aparte incasso in rekening gebracht. Vragen hierover kunnen bij de categorie begeleider worden gesteld.

En nu?

Materiaal bij zaalhockey is anders dan op het veld, er dienen andere schoenen, sticks en handschoenen te worden gebruikt. Speciaal voor de opstart heeft onze sponsor Jawa een zaakpakket aanbieding. Kijk snel op de Jawa site of bezoek de winkel op de Amsterdamseweg 514. 

Veel plezier met de komende zaalhockey competitie want zaalhockey is een belangrijk onderdeel van het HIC seizoen. Zaalhockey wil je niet missen!