header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Jeugd

HIC Jeugd mag trots zijn op mooie resultaten!

Nieuws afbeelding 11-10-2015 De eerste periode van het hockeyseizoen voor de jeugd wordt deze week afgesloten. De herfstvakantie staat voor de deur en de voorcompetitie is al weer afgelopen, wat gaat de tijd toch snel! We sluiten periode 1 van het seizoen af. De eerste periode stond in het teken van veel regen maar zeker ook af en toe hele mooie zonnige dagen, zoals afgelopen zaterdag bijvoorbeeld.

In de eerste periode van het seizoen wordt altijd de voorcompetitie gespeeld waar gekeken wordt of teams op de juiste plaats zitten in de competitie die gemaakt is door het district Noord-Holland van de nationale hockeybond. De indeling door het district is altijd moeilijk omdat de sterkte van alle teams van de verschillende clubs soms moeilijk in te schatten is. Hierdoor was voor sommige teams de voorcompetitie erg succesvol en voor andere teams juist weer heel erg zwaar.
 
Omdat het doel van het district is alle teams op het juiste eigen niveau te krijgen, worden in de herfstvakantie alle teams opnieuw herverdeeld door het district naar aanleiding van de voorcompetitie en zo komen de teams hopelijk terecht op de plek waar zij thuis horen, in een poule met gelijkwaardige tegenstanders wat gelijkwaardige wedstrijden oplevert. Voor het plezier en de ontwikkeling van kinderen zijn gelijkwaardige wedstrijden erg belangrijk. Na de herfstvakantie start een nieuwe competitie. De A en B teams komen dan in een competitie waar zij de rest van het seizoen in spelen. De C, D, E en F teams worden in de winterstop nogmaals opnieuw ingedeeld om tot de best mogelijke competitie indeling te komen.

In de voorcompetitie hebben veel teams erg goed gespeeld. Vorige week werden de goede resultaten van meisjes A1, meisjes B1, jongens C1 en jongens D1 al vermeldt. Maar natuurlijk hebben we nog veel meer jeugdteams op HIC.

Jongens A1 versloeg afgelopen zaterdag Hisalis en werd zo kampioen in hun poule. Jongens B1 eindigde als tweede en ook jongens B2 werd zeer knap tweede in hun poule, met weinig spelers is dit een zeer knappe prestatie. Jongens C1 sloot de voorcompetitie af met een 10-0 overwinning. Jongens C2 hield goed stand in hun Subtopklasse voorcompetitie en eindigde als vierde in de poule. Jongens C3, C4 en D2 deden het ook goed in de voorcompetitie en hielden stand in hun poule. Jongens D1 sloot de voorcompetitie af met een 12-0 overwinning en 52 gescoorde doelpunten in 5 wedstrijden, zij zullen zeker veel hoger gaan spelen en meer weerstand gaan krijgen.

Meisjes A1 had zich vorige week al geplaatst voor de landelijke competitie, deze week werd een zware wedstrijd tegen Amsterdam in het Wagenaar stadion. Meisjes A2 en A3 verloren hun laatste wedstrijd en eindigden in de middenmoot van hun poule. Meisjes B1 plaatste zich vorige week al voor de landelijke competitie, in de laatste wedstrijd maakten zij het Amsterdam ook zeer lastig en speelden een knappe wedstrijd. Meisjes B2 speelde een fantastische voorcompetitie, zij wisten alles te winnen en kampioen te worden. Ook meisjes B3 was zeer succesvol maar werd helaas op doelsaldo net geen kampioen. Meisjes B4 en B5 hadden het zwaar in de voorcompetitie, zij zullen na de herfstvakantie in een poule komen die beter bij hen past.

Meisjes C1 heeft afgelopen zaterdag gewonnen en deze meiden mogen zich nu op gaan maken voor een beslissingswedstrijd voor de IDC competitie, de beslissingswedstrijd wordt zaterdag 17 oktober gespeeld op hockeyclub Alliance. Meisjes C2 had een zeer zwaar begin van het seizoen, veel ging er ook wel goed maar de resultaten zaten vaak net tegen. Meisjes C3 en meisjes C4 eindigen goed in de middenmoot van hun poule. Meisjes C5 werd kampioen in hun poule met een mooi doelsaldo, knap gedaan. Meisjes C6 en meisjes C7 eindigden ook goed in de middenmoot van hun poule.


Meisjes D1 stond tot afgelopen zaterdag bovenaan, helaas moesten zij in een echte kampioenswedstrijd hun meerdere bekennen in Castricum die kampioen werd, toch een goede voorcompetitie voor de meiden! Meisjes D2, D3, D4 en D5 eindigden bij de eerste drie in hun poule, echt goed gedaan! Meisjes D6 en D7 eindigen in de middenmoot van hun poule. Meisjes D8 hadden een zware voorcompetitie, de laatste wedstrijd werd net met 1-0 verloren, na de voorcompetitie komen zij in een poule die beter bij hen past.

Tot slot nog een speciale vermelding voor MB2, MC5, JD1 en MF2, zij wisten al hun wedstrijden in de voorcompetitie winnend af te sluiten, super knap!