header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Trimhockey

Wist je dat Trimhockey de snelst groeiende groep is binnen HIC? Momenteel zijn er 65 actieve leden die wekelijks gezamenlijk, en onder begeleiding van uitstekende HIC Trainers, gezellig aan het trainen zijn op HIC.

Wanneer trimhockey?
Trimhockey vindt wekelijks plaats op donderdagavond van 20:00-21:30 uur onder begeleiding van ervaren trainers. Na de donderdag training is er altijd een gezellige "derde" helft in het clubhuis.
Tevens zijn er zo nu en dan trimhockey wedstrijden samen regio clubs zoals Hurley, Amsterdam of Myra. Mee doen is facultatief.
Tot slot zijn er een paar keer per jaar toernooien, soms zelfs in het buitenland. Wist je dat de Trimhockeyers in het verleden een trainingsweekend in Barcelona hadden?

 

Waarom HIC trimhockey?
Trimhockey bij HIC is recreatief gemengd dames- en herenhockey onder begeleiding van ervaren trainers. Niet alleen maar een wedstrijd op de donderdag, maar een goede training waar je wat van kan leren met natuurlijk als afsluiter een partijtje.

Voor wie? Voor velen die vroeger (al dan niet recreatief) hebben gehockeyd kan trimhockey weer een nieuwe start betekenen. Voor ouders van jeugdleden zonder hockey ervaring is het een kans om echt de stick op te pakken.

Trimhockey is voor een brede groep hockeyers, er zijn diverse groepen van starters tot gevorderd, voor dames én heren van 30+. Kortom, Trimhockey is voor iedereen!

Trimhockey-training
  • Korte warming-up om blessures te vermijden. Bijvoorbeeld lopen met stick en bal.
  • Oefenen basistechnieken: stoppen, slaan, pushen, forehand flats, schuifslag, lange slag.
  • Technische oefeningen (lopen met de bal, aannemen en overspelen, combineren in 2- of 3-tallen, scoren op doel). In de loop van het trainingsjaar komen zowel techniek, tactiek als spelregels aan de orde.
  • De laatste 30 minuten partijtje spelen op een half of kwart veld.
  • Na afloop een cooling-down.
  • De trainingen worden gegeven door ervaren hockeyspelers.
  • De training op donderdagavond sluiten we af met de 'derde helft' in het clubhuis.

Doe jij mee?
Wil je een keer vrijblijvend meedoen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Leon Jansen per mail via [email protected].

 

Meer informatie over het lidmaatschap van HIC en de actuele contributie tref je aan op de pagina Lidmaatschap.