header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

HIC

Algemeen
HIC is een hockeyvereniging waar naast een sociale ook een prestatiegerichte sfeer hangt. HIC telt meer dan 1.700 leden, verdeeld over 20 senioren-, 51 junioren-teams en 63 trimhockeyers. De senioren bestaan naast enkele veteranenteams uit een groot aantal studententeams.

Missie
HIC is een open, gezellige en ambitieuze hockeyvereniging met een saamhorige familiecultuur, waar persoonlijke ontwikkeling, plezier en prestatie een centrale rol hebben.

Visie HIC Hockey:
Biedt een omgeving waar iedereen zich veilig en thuis voelt
 • Werkt inspirerend om het beste uit leden te halen op je eigen niveau
 • Is sterk maatschappelijk betrokken op en open voor alle groeperingen in de samenleving
 • Zoekt continu naar verbeteringen teneinde een optimaal kwalitatief pakket aan te bieden naar leden, gasten en partners
 • Realiseert dit middels een professionele transparante organisatie van vrijwilligers en kwalitatieve professionals
Kernwaarden
Bij HIC staan de volgende waarden centraal:
 • Prestatie en plezier
 • Transparant, veilig en gezellig
 • Ambitieus en actief
 • Sportieve en persoonlijke ontwikkeling
Deze waarden vormen de identiteit van onze vereniging. Zij maken duidelijk wat voor vereniging wij zijn en wat wij willen uitstralen.

Hockey
Dames 1 komt uit in de promotieklasse, dit is de een na hoogste competitie van Nederland. De Heren 1 speelt overgangsklasse.

De eerste twee teams van de club spelen prestatiegericht. De overige senioren teams zien we als recreatieve gezelligheidsteams, waarvan een aantal desalniettemin in een hoge klasse uitkomt!.

De selectie jeugdteams komen uit in de hogere klassen van de KNHB. HIC heeft uitdrukkelijk aandacht voor de breedtesport en álle jeugdspelers die elk op hun niveau veel plezier beleven aan hun sport.

De vereniging
De club biedt de leden: het spelen van wedstrijden, het volgen van trainingen, de mogelijkheid van zaalhockey, regelmatig een feest op zondag na de wedstrijden. Voor de jeugd valt HIC verder op met tenminste 2 trainingen voor alle wedstrijdteams, voor alle jeugdleden zaalhockey en een aanzienlijk aantal jeugdevenementen voor alle categorieën.

Een sportvereniging als HIC vervult een belangrijke maatschappelijke functie. De sociale samenhang, leefbaarheid en volksgezondheid verbeteren dankzij de sport en het verenigingsleven.

Gedragsregels
Op HIC gelden gedragsregels die zijn gebaseerd op de "gedragsregels seksuele intimidatie" die het NOC*NSF heeft opgesteld en die de KNHB onderschrijft.

Naast het introduceren van de gedragsregels gaat HIC een vertrouwenscontact persoon (VCP) benoemen. Hiervoor zullen we een vacature plaatsen. De VCP is het eerste aanspreekpunt bij een klacht of een vraag op dit gebied.

Naast de VCP en gedragsregels zijn alle trainers verplicht een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen om op HIC te mogen werken.

HIC zal de gedragsregels met enige regelmaat onder de aandacht brengen, zodat ze onderdeel uitmaken en blijven van de omgangsvormen op HIC.
Social gedragsregels
Binnen HIC zijn er social gedragsregels, deze zijn afgestemd met het social redactie team. Deze regels zijn voor ons alle zeer belangrijk en worden tot de letter nageleefd.

Het tenue
Spelen in correct tenue is verplicht. Sinds het seizoen 2018/2019 heeft HIC een nieuwe kledinglijn, ontwikkeld door The Indian Maharadja.

Het tenue, inclusief andere HIC stukken, is aan te schaffen in de winkel van onze kledingleverancier:
Hockey District
Arent Janszoon Ernststraat 865 b  
1092LN Amsterdam.


HIC heeft voor haar leden een specifieke kledinglijn ontworpen.
Dit bestaat uit:
 • thuis tenue
 • uit tenue
 • presentatie pak voor teams of individueel
 • een sweater/hoodie
 
Voor dragen of spelen in HIC kleding zijn een aantal regels verbonden:
 • Thuis tenue is altijd Oranje/Wit shirt en sokken, zwarte rok of broek
 • Uit tenue is Oranje/Zwart shirt en sokken, zwarte rok of broek
Let op: Het is niet toegestaan, zonder toestemming bestuur/communicatie, om het HIC logo te gebruiken op niet HIC Kledinglijn artikelen. 
Het is de wens van de club om uniformiteit te creëren in kleding. Dit betekent dragen van de HIC lijn bij wedstrijden, zowel de tenues als de presentatie pakken.
 
HIC Vrijwilliger
Onze vereniging draait op vrijwilligers. Als club zijn we heel trots op alle leden, ouders en oud-leden. Het hele jaar door zijn we op zoek naar vrijwilligers. Neem contact op met onze secretaris ([email protected]).We zijn blij met iedere bijdrage die je kan leveren aan onze club.

Kijk via deze link hoe jij je bijdrage kan leveren aan HIC als vrijwilliger.

De HIC app
HIC leden kunnen hem gratis downloaden via iTunes en Google Play. Zie ook de link via de homepage van onze website.
Wat kunnen we precies met deze app? Natuurlijk verschijnt hier al het laatste clubnieuws op, en kun je je wedstrijdschema en fluitdienst checken. Vraag je inloggegevens op door een mail te sturen naar [email protected]