header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Senioren

Heren 1 wint weer, dames 1 net niet tegen HDM

Nieuws afbeelding 11-11-2013
HDM – HIC 2-0 (0-0)
Pien van Nes was van grote waarde voor HDM, dat hekkensluiter HIC met 2-0 versloeg. Nadat beide teams met een 0-0 stand gingen rusten, sloeg Van Nes in de tweede helft toe. Twee keer zelfs, allebei uit een strafcorner. HDM gaf de voorsprong niet meer uit handen en diende HIC daarmee de elfde nederlaag van het seizoen toe.

44. Pien van Nes (sc) 1-0
67. Pien van Nes (sc) 2-0

HIC - Were Di 3-1 (1-1)
HIC Heren 1 hield het lang spannend tegen Were Di. Tot 10 minuten voor tijd mocht Were Di hopen op een punt tegen HIC. Uiteindelijk wist Jos Douwma met zijn specialiteit, de sleepcorner, de bevrijdende 2-1 te maken. Kort daarna werd het ook nog 3-1 door een prachtige aanval. Goed bezig mannen! HIC H1 staat nu op de derde plek.

Verslag van Rob Smelt
Ik kan niet anders: HET MOET TWEE à DRIE KLASSEN BETER MANNEN VAN HIC

Were Di uit Tilburg, wie kent ze niet.
De MANNEN van HIC 1 verloren de laatste jaren waarschijnlijk vaker van deze onberekenbare club uit Noord-Brabant dan andersom. Vooral in hun thuiswedstrijden kunnen deze jongens veel extra energie geven TEGEN weer zo’n club het Groot-Amsterdamse westen van het land.

Maar nu kwamen zij bij ons op bezoek. En wij van HIC wilden blijven winnen. Ja, zo simpel was het eigenlijk wel. Het gemis van Steven Faaij en Sebastiaan Vossen werd sterk gevoeld op het middenveld, dat opnieuw niet dominant kon spelen. Koppel je dat aan een voortdurend haperende voorhoede, dan kun je je gemakkelijk een voorstelling maken van deze zwakke hockeywedstrijd.

HIC speelde om te beginnen te traag om Were Di zijn wil op te leggen. Weinig vaste spelpatronen, weinig automatismen in het dekken en doordekken, te lang te langzaam en zonder ‘groot idee’ aan de bal, te traag in de volgende pass, in het spelen en kapotspelen van de niet zo goede tegenstander. Een te lang speelveld en dus relatief veel ruimte voor de Tilburgers, die begrijpelijkerwijs steeds lekkerder gingen hockeyen.

De wedstrijd zag er dus niet fijn uit. De middenveldkracht van Louis Swart – aandachtig gevolgd door zijn jarige mama Gusta Swart-Crijns – plus Koen Phijffer plus Steven Faaij plus Derek Kleiman, plus de anderen ligt al een paar wedstrijden op z’n gat.
Natuurlijk, Koen Phijffer kan voorin een bal aannemen en vasthouden, maar Koen’s  beste kracht vooruit ontstaat vanaf het middenveld.
Hidde van Duren krijgt mijn liefde! Deze pur sang aanvaller, gifkikker, gekmaker, doldraaier, doelpuntenmaker werkt zich helemaal het apelazarus om voor het eerst van zijn hele leven waardevol te zijn op… het middenveld.

In de huidige HIC aanval moet VEEL meer oorlog gemaakt gaan worden. Nu lijkt het soms wel alsof jullie helemaal zonder aanval spelen. Eric Hoetink was vandaag voorin de positieve uitzondering, maar moest wel meerdere malen ‘bij de les’ geroepen worden. Andere aanvallers stonden veel te vaak onaanspeelbaar en te weinig bewegend achter hun directe tegenstanders.

Nee, Ik ben er NIET om jullie kapot te bespreken, maar… als ik jullie was zou ik me maar eens wat meer koel-woedend maken, veel fanatieker sleuren en storen en switchen en gaten trekken. Zonder een grote verbetering van jullie prestatie wordt het gewoon niks, HIC voorhoede-MANNEN.

Maar er zijn nog heel wat meer ‘uitdagingen’. Het HIC middenveld moet aanvallend aanspeelbaar zijn voor de achterhoede EN directe en heftige steun geven aan de voorhoede. Van jullie wordt verdomd veel verlangd, maar dat maakt jullie taak ook zo uhhhh fantastisch MOOI.

De HIC verdediging moet meer aanvallend werk leveren. Vooral over links kan Arnoud  Weehuizen vaak heel mooi doorlopen. Bijvoorbeeld voor het geven van zijn splijtende pass naar de linker hoek van het veld; of juist direct: boem, naar de kop van de cirkel.
Laat het me zien, jongens!!! Als dat vaker lukt gaan jullie nog eens echt genieten!!!!!!

Mijn laatste aanmoediging: zorg in elke linie voor luid en duidelijk leiderschap. Stimulerend, positief, constructief.

Scoreverloop: 30ste minuut 1-0 velddoelpunt Koen Phijffer; 31ste minuut 1-1;  tweede helft: strafcorner Jos Douwma 2-1; 68ste  minuut doelpunt van de dag 3-1: magische solo van Koen Phijffer tot aan de rand van de cirkel + bal naar links wordt laag langs het doel gespeeld door Eric Hoetink + Hidde van Duren tikt de bal in bij de tweede paal. Eerlijk waar: heerlijk.